Bekijk je toekomst nu

0

Maandag 9 en dinsdag 10 december stond het BVB samen met de programmamanager van ‘Alle hens aan dek’ en Koninklijke BLN-Schuttevaer op de ‘Bekijk Je Toekomst Nu beurs’ in het World Forum in Den Haag. Tijdens deze jaarlijkse beurs maken leerlingen kennis met opleidingen, sectoren, branches, beroepen en bedrijven. De leerlingen maken opdrachten middels hun opdrachtenkaart.

Het BVB vertegenwoordigde de binnenvaart samen met andere maritieme partijen. Het BVB had de VR-bril met binnenvaart­simulatie en vertelde geïnteresseerde leerlingen alles over een carrière in de binnenvaart en wat ervoor nodig is. Maandag ontvingen we ruim 2.200 leerlingen en dinsdag ruim 2.000 leerlingen vanuit het praktijkonderwijs en klas 2 en 3 van het vmbo.

Huishoudelijk restafval over water kansrijk

Miranda Volker is voor Maatwerk dinsdag 10 december in Tilburg geweest bij een groot overleg van de actietrekkers van de goederenvervoercorridor. Hier heeft ze een pitch mogen houden van het
stakeholderonderzoek dat het BVB heeft uitgevoerd over meer vervoer over water van huishoudelijk restafval. In dit onderzoek is gekeken naar hoe diverse partijen, zoals gemeentes, afvalinzamelaars en afvalverwerkers, staan ten opzichte van vervoer over water.

Over het algemeen staan de gesproken partijen hier positief tegenover, maar er komt meer bij kijken dan er puur voor open staan. Zo moet er nader gekeken worden hoe je dit logistiek organiseert, waar het afval in vervoerd moet worden (bulk, containers) of er bijvoorbeeld kades nodig zijn. En tot slot, niet onbelangrijk, wie dit gaat betalen.

Dus zeker aandachtspunten, maar het levert ook veel op. Zo is er veel CO2-reductie te behalen en draagt het bij aan de bereikbaarheid door meer vrachtwagens van de weg te halen.

Voldoende aanleiding dus hier een vervolg op te geven. Dit wordt nu serieus bekeken.

Later als ik groot ben

Zaterdag 14 december werd de uitzending van Later als ik groot ben op RTL 4 uitgezonden waarin Jeppe aangeeft later kapitein te willen worden. Later als ik groot ben is een televisieprogramma waarin Jochem van Gelder met enthousiaste en ambitieuze kinderen uit groep 7 en 8 op pad gaat om te onderzoeken of hun droombaan bij ze past en welke opleiding ze bij hun toekomstige school moeten volgen.

Jeppe heeft vanaf zijn vierde jaar al de droom kapitein te worden en mocht dat nu eens in de praktijk meemaken. In de uitzending neemt hij een kijkje op het Nova College Harlingen waar hij eventueel een opleiding voor kapitein kan volgen.

Daar mocht hij een stukje varen in het simulatiecentrum. Vervolgens mocht hij daadwerkelijk gaan varen aan boord van het mts Valburg van VT.

Het BVB heeft deze aflevering mede mogelijk gemaakt, samen met Koninklijke BLN-Schuttevaer, VT en Nova College Harlingen. De aflevering is hier terug te zien. 

Kantoorsluiting BVB

In verband met de feestdagen is het kantoor van het BVB gesloten van maandag 23 december tot en met woensdag 1 januari. Donderdag 2 januari zijn wij weer aanwezig.

Het bestuur en de medewerkers van het BVB
wensen u heel fijne feestdagen en goed 2020!

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.