- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNoord-Holland vergoedt schade ‘opgesloten schepen’

Noord-Holland vergoedt schade ‘opgesloten schepen’

- Advertentie -

Delen

Provincie Noord-Holland vergoedt de schade die twee schippers opliepen toen ze begin maart met hun schip opgesloten kwamen te liggen tussen de Bosrandbrug en Leimuiderbrug op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Dat gebeurde door het ontbreken van communicatie na een uitgelopen stremming van de Bosrandbrug. Pas na meerdere dagen konden de schepen weg.

De ASV meldt op Facebook dat gedeputeerde Jeroen Olthof in een gesprek met de schippersvereniging heeft toegezegd dat Noord-Holland de schippers zal compenseren voor de geleden schade. De ASV complimenteert de provincie daarvoor. “De provincie stelt dat er weliswaar veel onvoorziene zaken op hun pad kwamen maar dat het gebrek aan de juiste communicatie ervoor heeft gezorgd dat de schippers niet tijdig op de hoogte zijn gesteld.”

Serieus genomen

“En nee, men hoeft niet allerlei zaken over de afgelopen jaren aan te tonen”, voegt de ASV eraan toe, “de provincie wil de schippers zonder al te veel poespas tegemoetkomen, en naar berichten die ons bereiken is dat ook al zo gecommuniceerd met de betreffende schippers.”

“Wij danken de provincie hartelijk voor deze benadering waarin men blijkt geeft de beroepsgroep serieus te nemen”, aldus de ASV.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -