- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe radartoren Maasvlakte wordt 70 meter hoog

Nieuwe radartoren Maasvlakte wordt 70 meter hoog

- Advertentie -

Delen

Aan de Prinses Maximaweg op de zeewering van Maasvlakte 2 laat het Havenbedrijf Rotterdam een nieuwe radartoren bouwen. De toren krijgt een hoogte van 70 meter en zal de radardekking overnemen van radarpost 2, zoals de voormalig vuurtoren aan de Europaweg wordt genoemd in het verkeersbegeleidend systeem.

Deze toren, met zijn 67 meter ooit de hoogste vuurtoren van Nederland, wordt gesloopt omdat hij aan het einde van zijn bouwkundige levensduur is. Bovendien neemt de radardekking steeds verder af doordat de Maasvlakte vol wordt gebouwd met obstakels zoals kranen. Daarom is ook de nieuwe locatie op de zeewering gekozen.

 

Marifoonapparatuur

De radartoren zal naast een radarsysteem ook marifoonapparatuur huisvesten voor de communicatie met de scheepvaart. Bovendien gaat de radartoren met een straalverbinding de datacommunicatie verzorgen met Lichteiland Goeree, ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Hoek van Holland. Op het eiland bevinden zich naast een vuurtorenlicht diverse middelen voor de scheepvaartbegeleiding, zoals een radarsysteem en hydro/meteo-apparatuur.

 

radartoren-posters-page-001Voorgeroest

Bij het uiterlijk van de radartoren houdt het Havenbedrijf rekening met het beleid om het haven- en industriegebied aantrekkelijk te houden zodat mensen er ook recreëren. De toren wordt bovendien 100 procent recyclebaar.

Na een Europese aanbesteding is gekozen voor het duurzame ontwerp van hoofdaannemer Hollandia Infra en architect Syb van Breda. De voorgeroeste, weervaste stalen toren wordt slank en licht uitgevoerd.

Komend jaar werkt men het ontwerp verder uit en worden alle onderdelen geprefabriceerd op het terrein van hoofdaannemer Hollandia Infra. Daarna start de bouw op locatie. In het voorjaar van 2018 zal de toren klaar zijn.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -