- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHerstel sluisdeur Farmsum duurt zeker een week

Herstel sluisdeur Farmsum duurt zeker een week

- Advertentie -

Delen

Het herstel van sluis Farnsum gaat minimaal een week duren. Rijkswaterstaat is maandag 20 februari gestart met het vervangen van de kapotte scharnier van één van de deuren van de zeesluis in Delfzijl. Tijdens de werkzaamheden kan de scheepvaart beperkt gebruikmaken van de zeesluis.

De scharnier is verankerd in de sluismuur en moet helemaal worden verwijderd. Daarna wordt de nieuwe scharnier opnieuw in de betonnen muur aangebracht waarna de sluisdeur kan worden teruggeplaatst.

 

Beperking voor de scheepvaart

Voor de scheepvaart is een lengte- en dieptebeperking van kracht. Alleen schepen tot 116 meter en met een diepgang tot 3,50 meter kunnen door de sluis. Schutten is alleen mogelijk tussen 2,5 uur vóór en 2,5 uur na laagwater. Schepen met een diepgang tussen de 3,50 en 4,50 meter dienen 24 uur van te voren contact op te nemen met de sluis over het tijdstip waarop ze geschut kunnen worden. Schepen met een diepgang groter dan 4,50 meter worden voorlopig helemaal niet toegelaten.

Op woensdagmiddag 15 februari is een scharnier van een van de sluisdeuren (zijde Eemskanaal) afgebroken. De sluisdeur is direct na het incident eruit getild waardoor alleen bij laagwater kan worden geschut. Rijkswaterstaat doet nog nader onderzoek naar de precieze oorzaak van het afbreken van de scharnier.

 

foto: Beeldbank RWS.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -