- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe programmamanager voor ‘Alle hens aan dek’

Nieuwe programmamanager voor ‘Alle hens aan dek’

- Advertentie -

Delen

Frans van Weert is de nieuwe programmamanager van de strategische arbeidsmarktagenda Alle hens aan dek. Hij is Mariska van der Starre van het BVB opgevolgd. Zijn taak is de binnenvaart “met een gezond personeelsbestand op de toekomst voor te bereiden”.

De arbeidsmarktagenda is in 2018 tot stand gekomen in samenspraak met en na inbreng van allerlei partijen uit de sector en ondertekend door zo’n veertig convenantpartners die hun steun hiervoor hebben uitgesproken.

“De agenda is echter slechts een kapstok waar nu concrete acties onder gehangen moeten worden. De expertteams per aandachtsgebied (Branding/imago, Opleiden, Goed werkgeverschap) zullen verder gevormd moeten worden en gekeken worden welke actie waar nodig is.”

Weer aanhaken

Het is een tijdje stil geweest rond de strategische arbeidsmarktagenda. Het is aan Van Weert om als programmamanager om “alle partijen weer aan te haken en de agenda verder op en uit te bouwen”, aldus het persbericht over zijn aanstelling.

“Tegelijkertijd wordt verder gewerkt aan het opzetten van een goede organisatiestructuur voor de verdere uitvoer van de agenda tot 2030. Want om het plan succesvol te realiseren is een pragmatische aanpak en een werkbare en bestendige programmastructuur nodig.” Ook moet er financiering worden gevonden om het programma voor een langere tijd mogelijk te maken.

Dag van de Binnenvaart

Diverse partijen hebben zich de afgelopen tijd actief ingezet om de arbeidsmarkt voor de sector verder te versterken. Zoals het bijwonen van open dagen en beroepenmarkten, het organiseren van de Dag van de Binnenvaart en deelname aan het Navingo Career Event met een gezamenlijk Binnenvaart Paviljoen. “Met de komst van de programmamanager kan dit verder in het vat worden gegoten en ondergebracht worden in een gedegen en gestructureerd plan van aanpak waar alle acties onder gehangen kunnen worden.”

Maritieme leergang

Frans van Weert heeft ruime ervaring op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt. Zo werkte hij jaren bij uitzendorganisatie Randstad, daarna als zelfstandige personeelsregisseur voor projecten bij verschillende bedrijven door geheel Nederland en in  2009 richtte hij Konekto op, een bedrijf dat maatschappelijke stages organiseert voor middelbare scholen. Hij was ook betrokken bij de totstandkoming van de maritieme vmbo-leergang op de school Loket in Zwijndrecht.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -