- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe Hygiënecode Binnenvaart is goedgekeurd

Nieuwe Hygiënecode Binnenvaart is goedgekeurd

- Advertentie -

Delen

De herziene Hygiënecode Binnenvaart Levensmiddelen en Diervoeders is goedgekeurd en wordt vanaf 1 juli 2020 geldig. Het CBRB heeft de code voorgelegd aan het ministerie voor Medische Zorg. Het doel van deze Hygiënecode is producten te  vervoeren zonder de voeder- en voedselveiligheid in gevaar te brengen.

Door de Hygiënecode toe te passen laten bedrijven zien dat zij voldoen aan de eisen van Europese verordeningen. In de herziene versie van de Hygiënecode Binnenvaart zijn de eisen van de betrokken verordeningen volledig geïntegreerd.

Uitbreiding

In de betreffende Europese verordeningen, die sinds 1 januari 2006 van kracht zijn, zijn eisen opgenomen waaraan bedrijven moeten voldoen bij het vervoer van levensmiddelen en diervoeders. De verordeningen bepalen dat vertegenwoordigers van levensmiddelen- en diervoederbedrijven een Hygiënecode mogen opstellen. Deze Hygiënecode Binnenvaart is opgesteld door het CBRB en afgestemd met het International Expert Committee.

De werkingssfeer van de Hygiënecode is uitgebreid van levensmiddelen naar diervoeders. De in deze Hygiënecode omschreven procedures zijn een uitwerking van de HACCP-beginselen. Deze beginselen zijn van toepassing op alle stadia van de productie, verwerking en distributie van levensmiddelen. Het handelen in strijd met deze beginselen is verboden.

Twee delen

De oude en de nieuwe versie van de Hygiënecode mogen gedurende een overgangstermijn naast elkaar gebruikt mogen worden. De herziene Hygiënecode binnenvaart is geldig vanaf 1 juli 2020. De bestaande versie van de Hygiënecode Binnenvaart vervalt per 1 januari 2021.

De Hygiënecode Binnenvaart bestaat uit twee delen en is terug te vinden op de website van het CBRB. Het eerste deel bevat de uitgewerkte wettelijke voorwaarden. Het tweede deel is een werkboek dat de vervoerder in praktijk kan gebruiken bij het toepassen van de voorwaarden uit de Hygiënecode.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -