- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKSV kiest voor KBN

KSV kiest voor KBN

- Advertentie -

Delen

De leden van Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer (KSV) hebben maandag 7 maart ingestemd met een wijziging van de statuten en het huishoudelijk reglement om als ledengroep toe te kunnen treden tot Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN). Van de 71 stemgerechtigden tijdens de bijzondere algemene vergadering gaven 65 leden goedkeuring.

KBN is de nieuwe belangenorganisatie die ontstaat door de fusie van BLN-Schuttevaer en CBRB. KSV-voorzitter Erik Schultz bracht de leden onder meer op de hoogte van de besluitvorming rondom het predicaat ‘Koninklijk’. Dat mag straks niet meer gevoerd worden door de ledengroep. De nieuwe vereniging KBN mag daarentegen het predicaat wél hanteren.

11 maart

Op 18 februari stemde de Christelijke Bond van Ondernemers (CBOB) ook al voor het wijzigen van de statuten van die ledengroep om zich zo aan te sluiten bij KBN. Met de goedkeuring van CBOB en KSV maakt BLN-Schuttevaer zich op voor de komende bijzondere algemene ledenvergadering op 11 maart.

Diezelfde dag beslissen ook de leden van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart over het fusievoorstel. Bij groen licht ontstaat Koninklijke Binnenvaart Nederland.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -