- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOok BLN-leden stemmen voor fusie - KBN gaat door!

Ook BLN-leden stemmen voor fusie – KBN gaat door!

- Advertentie -

Delen

Vrijdagmiddag 25 maart zette BLN-Schuttevaer het licht op groen voor de fusie met het CBRB. Daarmee is definitief de weg vrij voor de oprichting van Koninklijke Binnenvaart Nederland.

De meerderheid van de in Zwijndrecht aanwezige leden stemde tijdens de extra bijzondere algemene ledenvergadering vóór de fusie met het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart. Het proces om te komen tot Koninklijke Binnenvaart Nederland kan daarmee worden afgerond: alle verenigingen staan daarachter.

91 procent stemt voor

Op 11 maart sprak een ruime meerderheid van de toen aanwezige leden van BLN-Schuttevaer zich al uit voor de krachtenbundeling met het CBRB. Tijdens die eerste bijzondere algemene ledenvergadering waren er echter niet voldoende leden voor een rechtsgeldige stemming. Bij de herkansing gold geen quorum van minimaal aanwezige stemgerechtigde leden, waardoor het fusievoorstel nu definitief door de leden is goedgekeurd. 91 procent stemde in met de plannen van het bestuur.

Voorzitter Erik Schultz is blij met uitkomst van de stemmingen en het brede vertrouwen van de leden: “We hebben er lang en zorgvuldig aan gewerkt en kijken er naar uit om nu samen, naar verwachting medio april, dé nieuwe binnenvaartbrancheorganisatie van Nederland op te richten.”

Slagvaardig

Twee BLN-ledengroepen, die van Koninklijke Schippers Vereniging Schuttevaer en CBOB, hadden al eerder ingestemd met de totstandkoming van Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN). Dat gold ook voor het CBRB. Daar stemde op 11 maart 100 procent van de aanwezige leden vóór. “Het is fijn te zien dat zoveel leden voor deze fusie zijn. Het belang van één krachtige en slagvaardige binnenvaartbrancheorganisatie wordt hiermee onderstreept”, zei Paul Goris na afloop. De CBRB-voorzitter is beoogd KBN-voorzitter.

De fusieverenigingen hebben de ambitie om dé branchevereniging voor de binnenvaart in Nederland te zijn. KBN wil hét orgaan zijn dat voor alle overheden de vanzelfsprekende spreekbuis is namens de branche en de leden.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -