- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe eigenaar voor ramtorenschip Buffel                         

Nieuwe eigenaar voor ramtorenschip Buffel                         

- Advertentie -

Delen

Vandaag (10 maart) wordt Stichting Ramtorenschip Buffel in Hellevoetsluis eigenaar van het 150 jaar oude schip. De vrijwilligers nemen het museumschip met een officiële en ceremoniële overdracht in ontvangst.  

De overdracht vindt plaats aan boord van de Buffel. De overdrachtsstukken worden ondertekend door vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam (de huidige eigenaar) en de voorzitter van de stichting. Vervolgens is er een traditionele vlaggenwissel. Ter afronding van de ceremonie zullen de Hellevoetse kanonniers saluutschoten afvuren. Aanwezig zijn onder meer de Hellevoetse wethouder Margriet den Brok (kunst en cultuur), vertegenwoordigers van het Maritiem Museum Rotterdam, vrijwilligers en andere genodigden.

 

150 jaar

De Stichting Ramtorenschip Buffel is inmiddels druk bezig met het organiseren van het  jubileumprogramma ‘150 jaar Buffel’ met daarin een tentoonstelling over 150 jaar trouwe dienst van het schip, fotowedstrijd, lezingen en tal van andere activiteiten.

Met de overdracht van het schip is het eerste doel van de vrijwilligers van de Buffel bereikt: het unieke ramtorenschip definitief voor Hellevoetsluis behouden en een beeld geven van het leven aan boord van het 150 jaar oude oorlogsschip en logementsschip in de historische marinehaven van Hellevoetsluis.

 

Historisch maritiem kwartier

De vrijwilligers van de Buffel willen meer. Hun tweede doel is bewerkstelligen dat de geschiedenis van Hellevoetsluis als (marine)havenstad levend wordt gehouden.

De gemeente Hellevoetsluis heeft een structurele subsidie beschikbaar gesteld om de Buffel als uniek maritiem cultureel historisch erfgoed voor de stad te behouden. Er is een plan in ontwikkeling om de Buffel samen met Droogdok Jan Blanken, Stadsmuseum en andere partners uit te bouwen tot een historisch maritiem kwartier binnen de Hellevoetse vesting.

Hierin zal de rol van Hellevoetsluis als historische voorhaven en marinehaven van Rotterdam worden uitgelicht. Daarvoor wil de stichting samenwerken met Maritiem Museum Rotterdam, waar de Buffel in het verleden lag.

foto: De Buffel verhuisde in 2013 van Rotterdam naar zijn oorspronkelijke thuishaven en werd in Hellevoetsluis enthousiast ontvangen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -