- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuw reefer-servicecenter in Rotterdamse Eemhaven

Nieuw reefer-servicecenter in Rotterdamse Eemhaven

- Advertentie -

Delen

Woensdag 7 maart luidde Inge de Bruijn de scheepshoorn in de Eemhaven van Rotterdam. De meervoudig Olympische zwemkampioene opende daarmee officieel de nieuwe terminal van Mainport Container Services (MCS) aan de Prins Willem Alexanderhaven.

Het gaat volgens MCS om het grootste reeferservicecenter van Europa. MCS is voortgekomen uit Port Container Services en Mainport Rotterdam Services. Het is dus geen nieuwkomer op de containermarkt.

Het gaat om het samengaan van twee bedrijven en een verhuizing van de Waalhaven naar de  Eemhaven. Daar is nu een state-of-the-art reefer-servicecenter geopend. In dit reefer-depot worden koel- en vriescontainers opgeslagen, nadat ze zijn geleegd in Cool Port, de Greenery en het Westland. Zo ontstaat een ‘reefer-rotonde. ‘

Andere activiteiten zijn pre trip-inspecties en reparaties door professionele monteurs. Op twee locaties in Rotterdam – voortaan bekend als City Depot en Pernis Depot – biedt MCS onderhoud, reinigings- en modificatiewerkzaamheden aan voor reefers en andere typen containers.

 

City-terminal

Het City-depot bevindt zich op de City-terminal, op de voormalige Home-terminal bij Rotterdam, Heijplaat. Hier werkt het Havenbedrijf aan een multimodaal shortsea-cluster met uitstekende toegang tot de Europese afzetgebieden via binnenvaart, spoor en weg.

De ontwikkeling van  de City-terminal past in het beleid van het Havenbedrijf om de haven bereikbaar te houden en oude havengebieden in de buurt van de stad te vitaliseren en hergebruiken. Een belangrijke pijler bij de herontwikkeling is Coolport, een nieuwe koel-/vriesloods in het hart van het shortsea-gebied. Coolport is onderdeel van het Kloosterboer-concern.

foto: Met hulp van Hans Vervat (links) en wethouder Adriaan Visser opent Ingrid de Bruijn de nieuwe terminal van MCS. (foto Roy Borghouts Fotografie)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -