Fietsbrug eindelijk op zijn plek

0
Nigtevecht plaatsing fietsbrug voor waterline Van der Wees vaart hem op zijn plek met de broedertrouw schepen en pontons waarna Sarens hem op zijn plek rijd met SMPT's E.J.Bruinekool Fotografie Hilversum Copyright naamsvermelding verplicht lid NVJ. Berlagelaan 62, 1222JZ, Hilversum, Nederland, tel. 31(0)356850950, fax. 31 356479199

In opdracht van de provincies Noord-Holland en Utrecht is bij Nigtevecht zaterdag 10 maart een 104 meter lange fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst. De oplevering was circa zes maanden vertraagd door extra controles op de aanvaarbeveiliging van de brug. Uit nieuwe berekeningen blijkt dat de aanvaarbeveiliging nu in orde is.

Koninklijke van der Wees voer soepel en snel met twee sleepboten de nieuwe fietsbrug op zijn plek. Toen de brug dwars op het kanaal lag konden de SMPT’s van Sarens de brug exact op zijn plek rijden. Zes schepen lagen voor de stremming te wachten tot de vaarweg weer vrij was.

De brug is het sluitstuk tussen recreatieve fietsroutes langs de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Voor fietsers uit Nigtevecht worden Station Abcoude en de scholen en werkgebieden in de regio Amsterdam makkelijker bereikbaar.

De aanleg van de fietsbrug wordt gecombineerd met een natuurverbinding. Dieren kunnen door speciale, natuurlijke oevers zwemmend het kanaal oversteken. Dit vergemakkelijkt de uitwisseling van fauna tussen de natuurgebieden en kan zo de natuur versterken.

Onderhoud van de fietsbrug is de komende twintig jaar onderdeel van het bouwcontract met Ballast Nedam. De contractwaarde van de brug is ruim 11 miljoen euro. Het totale gewicht is ruim 413 ton. De brug is voor de scheepvaart op hoogte voor 4-laags containervaart.

tekst en foto: Evert Bruinekool

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.