- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuw vrijwillig vaarbewijs voor werk op kleine vaartuigen: NauPro 

Nieuw vrijwillig vaarbewijs voor werk op kleine vaartuigen: NauPro 

- Advertentie -

Delen

AquaPlanning, Vaarplezier en STC-KNRM lanceren samen een nieuw vaarbewijs bedoeld voor schippers die op kleine vaartuigen werken. Speciaal voor deze doelgroep hebben ze de 4-daagse training voor het NauPro Vaarbewijs ontwikkeld.

“Medewerkers die voor hun werk het water op moeten, hebben met een flink aantal wetten en reglementen te maken”, lichten de initiatiefnemers toe. De Scheepvaartverkeerswet en de Arbowet schrijven voor dat medewerkers ‘terzake kundig’ en ‘bekwaam’ hun werkzaamheden moeten verrichten. “Daarvoor is het Klein Vaarbewijs ontoereikend. Daarnaast blijkt dat gedegen training zorgt voor een flinke terugloop in schadegevallen en de daaraan hangende financiële consequenties.”

Klein Vaarbewijs is te licht

De 4-daagse basistraining bestaat uit theorie, veel praktijk en een veiligheidstraining bij STC-KNRM. Daarnaast zijn er extra modules, waaronder ’s nachts varen, varen op stromend water, slepen en duwen, trailer(helling)rijden, marifoon en radar.

AquaPlanning, Vaarplezier en STC-KNRM stellen: “Het Klein Vaarbewijs is prima voor consumenten, maar te licht als je voor je werk het water op gaat. Wij denken dat het NauPro Vaarbewijs voorziet in een behoefte, daar waar men beroepsmatig op kleine schepen vaart. De wetgeving is duidelijk, medewerkers moeten ‘terzake kundig’ en ‘bekwaam’ hun arbeid verrichten. Met deze training is dat geen probleem en zal bovendien de schade aan schepen (en anderen) in behoorlijke mate teruggebracht worden. Dat zijn twee zekerheden die werkgevers enorm zal aanspreken, volgens ons.”

Kijk voor meer informatie op www.vaarplezier-beroepsopleidingen.nl/naupro-vaarbewijs.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -