- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsVaarplezier neemt Zeilschool Naarden over

  Vaarplezier neemt Zeilschool Naarden over

  - Advertentie -

  Delen

  Vaarplezier, bekend van de vaarbewijscursussen voor consumenten en professionals, neemt per 1 maart Zeilschool Naarden over van Dirk-Jan van Hensbergen.

  Het bedrijf uit Amsterdam krijgt daarmee de beschikking over een vloot van vijf Randmeren, die zowel voor lessen als voor losse verhuur worden ingezet. De vloot zal in het voorjaar nog uitgebreid worden. In elk geval met een aantal kleine motorboten voor de verhuur, en met diverse andere schepen.

  Met de overname breidt Vaarplezier zijn dienstenaanbod uit, met name op het gebied van zeilen. “Tot nu toe hebben we ons veel op motorboten gericht, maar eigenlijk zit zeilen heel erg in ons persoonlijke DNA”, zegt Arjen Bergijk. “Het was dus logisch dat we op enig moment ook zeilen wilden toevoegen aan ons portfolio van nautische opleidingen.”


  Vaarplezier verzorgt het hele jaar door cursussen Klein Vaarbewijs 1 en 2, vaarles, NauPro Vaarbewijs, Rondvaartdiploma, Aspirant-Schipper, Comfortabel Elektrisch Varen, Boottrailer Rijden, Introcursus Vaarregels en diverse andere nautische trainingen.


  Klein Vaarbewijs 1

  Een van de eerste resultaten is dat Vaarplezier een hele dag zeilen als onderdeel van de cursus Klein Vaarbewijs 1 toevoegt. “We zijn uniek in Nederland met een cursus KVB 1 met een dag theorie en daarna een halve dag ‘theorie-op-de-boot’: oefenen met de verkeersregels, betonning, verkeersborden, veiligheid en techniek. Daardoor is ons slagingspercentage enorm hoog en vinden cursisten het bovendien veel leuker dan veel uren thuis in een boek moeten studeren.”

  Met de komst van Vaarplezier Zeilschool Naarden kunnen cursisten nu ook – tegen een kleine meerprijs – kiezen voor een hele dag ‘theorie-op-de-zeilboot’ in plaats van een halve dag op een motorboot. “Behalve de stof van het Klein Vaarbewijs krijgt de cursist meteen een introductie in het zeilen. Een prachtige combinatie in onze ogen.”

  Zeilcursussen

  Bij Vaarplezier Zeilschool Naarden kan iedereen ook zeilles volgen op de Randmeren. “Een heerlijk comfortabele kielboot in een prachtige omgeving.” Vanaf april zijn kleine motorboten beschikbaar voor de verhuur. De zeilcursussen starten in april.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -