- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsNiet gesneden in Duits vaarwegenbudget

  Niet gesneden in Duits vaarwegenbudget

  - Advertentie -

  Delen

  De Duitse begroting voor 2024 is goedgekeurd door de bondsdag. De investeringen in binnenvaart en vaarwegen blijven onveranderd ten opzichte van de conceptbegroting.

  Dit was onzeker doordat de regering na een oordeel van het grondwettelijk hof besparingen moest doorvoeren. Binnenvaartorganisatie BDB is tevreden dat er niet gesneden is in de binnenvaartbudgetten. “Men heeft de boodschap begrepen dat binnenvaart niet het probleem, maar juiste de oplossing is voor milieuvriendelijk goederenvervoer”, aldus BDB-directeur Jens Schwanen.

  725 miljoen euro

  Voor onderhoud, verruiming en nieuwbouw is dit jaar 725 miljoen euro beschikbaar. Dat is iets meer dan vorig jaar, maar nog steeds onvoldoende. Alleen om de huidige capaciteit van vaarwegen en kunstwerken te waarborgen, zou Duitsland jaarlijks 900 miljoen euro moeten uittrekken.

  Door het personeelstekort bij vaarwegbeheerder WSV kunnen extra middelen echter niet worden uitgegeven. Voor baggerwerkzaamheden en bodemstabilisatie trekt Duitsland 450 miljoen euro uit. Verder is er 50 miljoen euro voor vlootvernieuwing.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -