- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNederlandsche Bank keurt fusie efm en Oranje goed

Nederlandsche Bank keurt fusie efm en Oranje goed

- Advertentie -

Delen

De Nederlandsche Bank heeft zijn goedkeuring verleend aan de fusie tussen scheepsverzekeraars efm en Oranje. Daarmee is de start van EOC (efm Oranje Combinatie) een feit.

De twee onderlinge scheepsverzekeraars zijn door verscherpte regelgeving en de daardoor toenemende bedrijfskosten tot elkaar gekomen. Beide partijen menen dat een fusie de beste oplossing is om de goede voorwaarden, kostendekkende premies en zeggenschap middels een algemene ledenvergadering in de toekomst te kunnen garanderen en verder te verbeteren.

Geen winstoogmerk
Naast het kantoor in Meppel heeft EOC ook een kantoor in Zwijndrecht om de leden en verzekerden optimaal van dienst te zijn. Bij EOC en haar dochterondernemingen werken circa 75 mensen.
EOC-bestuurder Ton van Dongen benadrukt dat EOC echt van en voor de leden is. ‘Met uitzondering van de voordelen die de fusie oplevert, veranderen belangrijke zaken voor leden en verzekerden juist niet. Men houdt dezelfde aanspreekpunten als het gaat om schade, expertise en advisering. Veel leden hebben hierover vragen gesteld en vinden dat belangrijk. Als onderlinge hebben we geen winstoogmerk, maar een service-oogmerk’, verduidelijkt Van Dongen.

Vernieuwde verzekeringsvoorwaarden
Volgens Van Dongen profiteren alle leden en verzekerden van de nieuwe EOC-verzekeringsvoorwaarden. ‘De nieuwe voorwaarden gelden per 1 juli en toen zijn ook de nieuwe premies geïntroduceerd. Het merendeel van de leden en verzekerden kunnen een verlaging van de premie tegemoet zien.’
‘Naast nieuwe voorwaarden en lagere premies zullen er ook aanvullende dekkingen geïntroduceerd worden. Zo gaan de meeste leden in de beroepsvaart voortaan profiteren van de regeling exploitatieverlies. Deze aanvullende dekking keert tijdens de reparatieperiode na een gedekte schade een bedrag uit aan de ondernemer.’

Nieuwe website en vlag
Sinds 1 juli is de nieuwe website www.eoc.nl online. Daar kunnen de bezoekers kennismaken met EOC en de voorwaarden inzien. Daarnaast worden preventietips en nieuws getoond.
Een nieuwe maatschappij vraagt ook om een nieuwe vlag. De nieuwe vlag is vorige week aan alle leden en verzekerden verzonden.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -