Larendael neemt DECOM over

0
De Dutch Superyacht Tech Campus komt op het voormalige ADM-terrein. (foto Larendael)

Investeringsmaatschappij Larendael heeft DECOM Amsterdam overgenomen van Koole Contractors. De aanschaf past binnen de ontwikkeling van de Dutch Superyacht Tech Campus op het voormalige ADM-terrein in het Westelijk Havengebied.

Larendael beschikt over circa 55 hectare om de campus (DSTC) te kunnen realiseren. Door de overname van DECOM bestaat de mogelijkheid om de bedrijfsactiviteiten op elkaar aan te laten sluiten en te integreren. DECOM is actief in de ontmanteling en sloop van schepen en maritieme objecten.

Ligplaatsen

Wim Beelen, eigenaar van Larendael is “enorm blij” met de aankoop. “Het is een fantastische kans om de bedrijfsactiviteiten van DECOM in te passen in de plannen voor de gebiedsontwikkeling van het Westelijke Havengebied. Het geeft de Dutch Superyacht Tech Campus extra uitstraling.”

Beelen kwam vorig jaar in het nieuws met de plannen voor de bouwlocatie voor superjachten én door een conflict met Port of Amsterdam toen hij binnenvaarttankers verbood nog langer gebruik te maken van veertien wachtplaatsen voor kegelschepen, die gedeeltelijk in het water van het vroegere ADM-terrein liggen. Na een rechtszaak moest hij die toch toelaten.

Dutch Superyacht Tech Campus

Over vijf jaar moet de oude scheepswerf op het voormalig Amsterdamse Droogdok Maatschappij (ADM) getransformeerd zijn tot de Dutch Superyacht Tech Campus en plek bieden aan allerlei partijen binnen de jachtbouwsector.

De campus biedt dan ruimte om een compleet jacht ter plekke te ontwerpen en te produceren. Er worden zes overdekte dokken aangelegd, met ligplaatsen voor schepen van 40 tot 200 meter lang. Als extra diensten kunnen er refits, verbouwingen en onderhoudsbeurten aan jachten worden uitgevoerd. Voor jachten tot 70 meter lang is een jachtlift beschikbaar, waardoor onderhoud op de wal plaats kan vinden. Buiten DSTC komt gelegenheid voor het afmeren van veertig jachten.

Zo kan het Dutch Superyacht Tech Campus eruit komen te zien. (illustratie Larendael)

3.000 banen

Wim Beelen: “De Dutch Superyacht Tech Campus biedt alle mogelijkheden om de sterke positie van Nederland in deze markt verder te verstevigen en de werkgelegenheid in de sector te laten groeien met maar liefst 3.000 banen. De overname van DECOM draagt daaraan bij.”

Ook Paul Koole, directeur van Koole Contractors noemt de aankoop van DECOM door Larendael “een groot succes”. Zijn bedrijf gaat zich focussen op de andere onderdelen, onder meer actief in de maritieme en de industriële sector.

“Het is een fantastische kans voor de Dutch Superyacht Tech Campus”, zegt Koole. ’’De campus kan zich door de overname verder ontwikkelen. Het is daarnaast een belangrijke ontwikkelkans voor de nautische wereld. Fijn dat we daaraan bij kunnen dragen.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.