- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMotorbootbestuurder beboet voor varen bij slecht zicht

Motorbootbestuurder beboet voor varen bij slecht zicht

- Advertentie -

Delen

De Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur Zuid-West heeft afgelopen weekend de bestuurder van een motorboot beboet. Hij voer zonder radarinstallatie door de mist op de Oosterschelde, wat niet is toegestaan. De schipper kreeg een proces-verbaal.

De politie raadt aan dat mensen op het water in hun reisvoorbereiding rekening houden met de weersverwachting. Als pleziervaarders worden overvallen door mist wordt er aangeraden om stuurboord wal te houden, goed de marifoon uit te luisteren, het vaarwater vrij te houden om vervolgens op de dichtstbijzijnde plaats vast te maken.

Regels bij mist

Op een groot deel van de vaarwegen in Nederland mag je met slecht zicht alleen varen met  een goedgekeurde radarinstallatie en een marifoon. Ook moet de schipper over een radarpatent (of daaraan gelijkgesteld diploma) beschikken.

De regels voor het varen bij slecht zicht zijn afhankelijk van de locatie. Op sommige vaarwegen moet een tweede persoon aanwezig zijn aan boord met voldoende kennis van de vaarwegen.Op de meeste rivieren, kanalen en grotere wateren geldt het Binnenvaartpolitieregelement (BPR) of het Rijnvaartpolitieregelement (RPR).

Volgens Rijkswaterstaat en de politie is er sprake van ‘slecht zicht’ bij een zicht van minder dan 1.000 meter op de hoofdvaarwegen en minder dan 400 meter op andere vaarwegen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -