APMTR vindt in Hutchison Ports potentiële koper

0
(archieffoto Tekst & Toebehoren)

De Rotterdamse overslagterminal APMTR zal mogelijk verkocht worden aan Hutchison Ports. Dat is de eigenaar van de naastgelegen ECT Delta-terminal. Al enige tijd is er sprake van een mogelijke verkoop. De huidige aandeelhouder APM Terminals (APMT) heeft nu een intentieverklaring getekend met Hutchison Ports.

Bij de volledige overdracht van de aandelen zal APMTR voorlopig als zelfstandige organisatie blijven bestaan. Met een vijf jaar durende volumegarantie van rederij Maersk en met de belofte dat de eerste vier jaar na de verkoop geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.

APMT heeft nog een terminal in rotterdam, APMT Maasvlakte II. Die valt niet onder de mogelijke verkoopovereenkomst.

Vakbonden

AMPTR geeft aan onder Hutchison Ports uit te kunnen groeien tot “een leidende, moderne en toekomstbestendige terminal”. Hutchison Ports meldde in gesprek te willen gaan met het Havenbedrijf Rotterdam voor een verlenging van de huurovereenkomst.

Voor de verkoop van alle aandelen aan Hutchison Ports heeft APMTR advies gevraagd aan de ondernemingsraad. Ook gaat het bedrijf met de vakbonden overleggen over de voorgenomen verkoop. Vóór afronding van de deal moet ook nog goedkeuring worden gevraagd aan de mededingingsautoriteiten.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.