Moderne verwarring

0

De jongere generatie is er mee opgegroeid: de digitale wereld. Op zich kunnen de meeste binnenvaarders prima hun weg vinden in deze wereld, maar voor anderen kan het weleens verwarrend zijn. Bijvoorbeeld het verschil tussen een website en een webshop is vooral voor de iets ouderen onder ons een lastig gegeven. Waar moet je zijn als je wat wilt zien?

Op de SAB-website vind je een heleboel informatie over alle diensten die de SAB aanbiedt, zoals wat je moet meenemen als je een nieuw vaar­tijdenboek wilt en wanneer je recht hebt op een volgende functie in jouw dienstboekje. Ook een bilgeboot in jouw regio kun je vinden op de site.

Wil je iets aanvragen c.q. bestellen zonder dat je een bezoekje hoeft te brengen aan de SAB-balie, dan kun je gebruik maken van de SAB-­webshop. Het woord op zich zegt het al; de webshop is een digitale winkel. In de webshop kun je aangeven dat je bijvoorbeeld een vaartijdverklaring nodig hebt of je vaartijd wilt laten afstempelen. Voor onder meer de afstempeling van het dienstboekje heeft de SAB ook echt het boekje zelf nodig. Na de bestelling (en betaling via iDeal) krijg je een bevestiging per mail en een bestelnummer. Dit nummer vermeld je bij het nasturen van het betreffende boekje naar de SAB. Zo kan de SAB jouw bestelling gemakkelijk koppelen en de bestelling sneller in behandeling nemen.

De SAB krijgt ook weleens de vraag of je het dienstboekje nu eens per twaalf of per vijftien maanden moet laten stempelen. Het dienstboekje heeft een geldigheid van twaalf maanden en moet, wil je mogen varen als bemanningslid, geldig gehouden worden door het ieder jaar te laten stempelen.

De vaartijd mag de SAB tot vijftien maanden terug stempelen. Er wordt tot vijftien maanden teruggeteld vanaf de datum van binnenkomst van het boekje bij de SAB. De niet afgestempelde vaartijd vóór deze vijftien maanden komt te vervallen.

Er wordt ook regelmatig gevraagd of voor informatie over facturen het beste kan worden ingelogd in ‘Mijn-SAB’ of ‘Inloggen ecorekening’. Beide programma’s voldoen prima. ‘Mijn-SAB’ is echter nieuwer en uitgebreider. Hierin kun je alle informatie zien met betrekking tot jouw eco­rekening en/of jouw abonnement. Je kunt ook je eigen facturen inzien en downloaden.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.