- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMKB-Katalysatorfonds steunt ontwikkeling datalogger

MKB-Katalysatorfonds steunt ontwikkeling datalogger

- Advertentie -

Delen

MSA-Service uit Hardinxveld-Giessendam krijgt een bijdrage uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het elektrotechnisch automatiseringsbedrijf gebruikt deze cofinanciering voor de ontwikkeling van een prototype datalogger voor de maritieme industrie. Deze Multiped is zowel geschikt voor kleine werktuigen als grote installaties. De adviescommissie ziet potentieel in deze innovatie van het bedrijf vanwege de combinatie van diverse signalen en systemen in de datalogger, met name bij storingsanalyse.

Verzamelplaats van data op locatie

Veel automatiseringssystemen en machines op schepen beschikken over een schat aan meetgegevens, doordat ze zijn uitgerust met sensoren. Toch wordt in de praktijk veelal geen optimaal gebruik gemaakt van deze data, volgens Machiel ’t Hoen, eigenaar van MSA-Service. “Een van de redenen is dat de data uit verschillende, niet gekoppelde, databronnen komen. Denk hier bijvoorbeeld aan motoren, pompen en meetinstrumenten en navigatieapparatuur.”

“Daarnaast zijn veel datalog-oplossingen cloudbased, terwijl de beschikbare internetbandbreedte in de maritieme industrie beperkt is. Met de universele datalogger biedt ons bedrijf voor de gebruiker op locatie een verzamelplaats van alle aanwezige proces- en machinedata. Belangrijk bij de ontwikkeling van het prototype is dat deze, naast nauwkeurigheid en stabiliteit, voldoet aan hoge systeemeisen qua temperatuur, trilling, veiligheid en geschikt is voor zowel kleine werktuigen met weinig signalen tot grote installaties (zoals schepen) met vele duizenden signalen.”

Innovatie in maritieme maakindustrie

Innovatie en verduurzaming van de economie zijn speerpunt om de economische kracht van de regio Drechtsteden verder te versterken. Wethouder Jan Nederveen van Hardinxveld-Giessendam: “Het is mooi om te zien hoe MSA-Service juist in deze tijd aan innovatie doet, hightech-kennis combineert met het operationele maritieme proces en daarbij de samenwerking zoekt met andere bedrijven in de regio.”

MKB-katalysatorfonds Drechtsteden biedt cofinanciering, ontsluit relevante netwerken en biedt faciliteiten aan. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie kunnen een beroep doen op dit fonds.

Vlnr: Machiel ’t Hoen (eigenaar MSA-Service). Jan Nederveen (wethouder Economie van Hardinxveld-Giessendam) en Ralf Stam (MSA-Service). (foto MKB-Katalysatorfonds)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -