- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGeen nieuwe Rotterdam? Toch genoeg moois te zien

Geen nieuwe Rotterdam? Toch genoeg moois te zien

- Advertentie -

Delen

Begin juli was de jaarlijkse vaartocht van de World Ship Society Rotterdam. Zaterdag 21 augustus volgde een bonustocht. Die dag zou namelijk de nieuwe Rotterdam afmeren bij de Cruise Terminal. Het zeven schip met die naam in de lange historie van de Holland America Line is 29 juli opgeleverd door de Italiaanse werf Fincantieri. Maar de Wilhelminakade bleef leeg. De Rotterdam was nog steeds in Italië; naar de achtergrond voor de gewijzigde vaarplannen kon het bestuur van WSS Rotterdam alleen maar gissen.

Camera’s in de aanslag

Maar de extra vaartocht door het Rotterdamse havengebied werd niet geschrapt. De ruim honderd shipspotters die meevoeren op de Smaragd II zien altijd wel iets dat hen boeit. Met de camera’s van begin tot eind in de aanslag.

Als je meer dan zeven uur rondvaart, kom je genoeg moois tegen. Van opstapplaats Vlaardingen ging het onder meer naar de Botlek, de Eemhaven, Waalhaven, Maashaven, onder de Erasmus-, Willems- en Van Brienenoordbrug door en, met nog een blik in de opvallend lege Wiltonhaven, weer terug naar Vlaardingen.

Grand old lady

Natuurlijk lag die andere Rotterdam, ‘het ss’, wél op zijn inmiddels vertrouwde plek aan het 3e Katendrechtse Hoofd. Maar toen de Smaragd II de grand old lady passeerde, zat iedereen binnen, aan de lunch. Geen probleem, want ‘nummer 5’ hadden de schepenliefhebbers natuurlijk al vaker gezien en vast ook al meerdere keren gefotografeerd.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -