- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGrootste tall ships deze zomer te zien in Harlingen

Grootste tall ships deze zomer te zien in Harlingen

- Advertentie -

Delen

Komende zomer is het grootste traditionele zeilschip ter wereld te bewonderen in Harlingen. De Sedov uit Rusland zet haar koers richting Harlingen. Ook het op één na grootste zeilschip ter wereld, de Kruzenshtern, neemt deel aan The Tall Ships Races Harlingen 2018.

Tussen 1921 en 1936 werd de Sedov ingezet om voornamelijk steenkool te vervoeren. Momenteel is het schip in bezit van de Technische Universiteit van Kaliningrad. Dat is ook zijn thuishaven. Met 117 meter is de Sedov het grootste traditionele zeilschip ter wereld dat nog vaart.

De veel bekendere Kruzenshtern doet er met 114 meter niet veel voor onder. De Kruzenshtern kwam in de vaart onder de naam Padua. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Padua overgedragen aan de Sovjet-Unie. Omgedoopt tot Kruzenshtern werd het in 1955 onderdeel van de Russische Marine en doet het dienst als opleidingsschip.

 

Maritiem festijn

Op 3 augustus varen de Sedov en de Kruzenshtern de haven binnen en zijn zij te bewonderen tot en met 6 augustus tijdens The Tall Ships Races Harlingen. Naast deze twee grote schepen worden er nog zo’n tachtig andere grote en kleine tall ships verwacht tijdens het maritieme festijn voor jong en oud.

foto: De Sedov deed in 2015 mee aan Sail Amsterdam. (foto S.J. de Waard)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -