Mechatronicawedstrijd in Kalkar wil jong talent uitdagen

0

Er is grote behoefte aan jong technisch talent voor mechatronicasector. De Mechatronicawedstrijd op 24 en 25 september op Messe Kalkar (Shipping-Technics-Logistics) heeft als doel de studenten van verschillende beroepsopleidingen uit de mechatronica uit te dagen.

Tevens dient de wedstrijd ertoe om het imago van de mechatronicabranche te versterken, belangstelling te wekken voor de mechatronische beroepsopleidingen in de grensregio, studenten in de mechatronicasector te laten zien welke kansen zich voordoen in de grensregio Nederland-Duitsland en bedrijven en onderwijsinstellingen in het grensgebied met elkaar te verbinden zodat ze kunnen profiteren van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

Organisator van de wedstrijd in Messe Kalkar is de Ler(n)ende Euregio, een Duits-Nederlands project op het gebied van beroepsonderwijs. Zij werken samen met Duitse Berufskollegs en Nederlandse mbo’s en ondersteunen actief ‘grensoverschrijdend leren’! De EU financiert het project mede via Interreg.

Bij de Euregionale Mechatronicawedstrijd voeren studenten in gemengde Nederlands-Duitse ‘buddyteams’ op de beursvloer een mix van veeleisende, technische opdrachten uit, met als finale de bootrace.

www.lerende-euregio.com

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.