Meanderkids was weer één groot (voetbal)feest

0

Dat er ’s ochtends meer regen viel dan in vijf voorgaande edities samen, mocht de pret niet drukken. Het Meanderkids Voetbaltoernooi voor Schippersinternaten was 15 juni weer één groot feest. Voor de circa 400 deelnemers én voor de begeleiders, supporters, toeschouwers, organisatoren en vrijwilligers. Zeker toen het aan het eind van de ochtend droog werd en tot grote vreugde van de allerjongsten de springkussens konden worden opgezet.

Op de velden van de Rotterdamse voetbalclub VVOR streden tactiek, techniek en inzet om voorrang. Spannend was het (soms) tot de allerlaatste minuut van de zinderende finales. Ook dit jaar moesten er regelmatig weer strafschoppen aan te pas komen om de bekers te verdelen.

Dubbelslag voor De Meerpaal en Julia

De Meerpaal legde in twee categorieën beslag op de eerste prijs: bij de jongens van 11 tot en met 15 jaar en bij de jongens van 15 tot en met 18 jaar was het Capelse internaat de sterkste.

Ook het Julia-internaat scoorde twee eerste plaatsen: bij de meisjes van 11 tot en met 15 jaar. Die hebben hun talenten overduidelijk van hun moeders, want die stelden de grootste beker ook veilig.

In de jongste categorie, die van gemengd 6 tot en met 11 jaar, mocht Het Kompas de eerste prijs meenemen naar Lemmer. Bij de meisjes van 15 tot en met 18 jaar troefde De Singel de concurrentie af. Bij de vaders bleek het sponsorteam het slagvaardigst.

Poffertjes

Op en rond de velden was traditiegetrouw van alles te beleven. Van de springkussens, het horecaplein met volop eten en drinken en de zeer gewaardeerde gratis suikerspin. Druk was het uiteraard ook bij de poffertjeskraam. De verkoop liep zo goed dat de Hollandse lekkernij nog vóór de laatste finalewedstrijd was uitverkocht. Dat leverde 912 euro op voor het goede doel: Stichting Vaarwens.

De pechprijs was voor Mieke Zweep, die toch al weer kon lachen.

Aan het slot van de prijsuitreiking was er nog een pechprijs voor Mieke Zweep. De speelster van het moederteam van het Prinses Margriet Internaat was ernstig geblesseerd geraakt aan haar enkel en bracht zodoende een deel van de dag door in het ziekenhuis. Toen ze met de nodige hulp het podium op was gekomen, kon ze toch nog lachen.

 

UITSLAGEN

Gemengd 6-11 jaar
 1. Lemmer 4
 2. Julia 1
 3. Julia 3

 

Jongens 11-15 jaar
 1. Meerpaal 1
 2. Julia 2
 3. Lemmer 3

 

Meisjes 11-15 jaar
 1. Julia 7
 2. Prins Margriet 3
 3. Prinsenvaar 3

 

Jongens 15-18 jaar
 1. Meerpaal 2
 2. Prinsenvaart 4
 3. De Singel 1

 

Meisjes 15-18 jaar
 1. De Singel 2
 2. Prinsenvaart 5
 3. Sint Nicollas 2

 

Vaders
 1. Sponsorteam
 2. Sint Nicolaas 3
 3. Julia 9

 

Moeders
 1. Julia 10
 2. Sint Nicolaas 4
 3. Prinses Margriet 5

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.