Matroos vermist na explosie BASF

0

Door de explosie bij BASF in Ludwigshafen zijn twee medewerkers gedood. Zes mensen raakten zwaargewond. Twee personen worden nog vermist. Een van hen is naar verluidt een matroos van een Nederlandse tanker die vlak bij de plek lag afgemeerd waar de explosief zich voordeed.

De explosie deed zich maandag 17 oktober aan het eind van de ochtend voor tijdens werkzaamheden aan een pijpleiding. Daardoor ontstond ook brand in andere leidingen op het chemische fabriekscomplex. BASF’s bedrijfsbrandweer en de beroepsbrandweer van Ludwigshafen hadden het vuur rond 21.30 uur onder controle. Maar het nablussen en koelen van leidingen ging in elk geval tot de volgende ochtend door.

BASF legde de fabrieken stil. Over de samenstelling van de zwarte rookpluim die het vuur veroorzaakte, was lange tijd weinig bekend. Omwonenden werd aangeraden binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. BASF verklaarde 18 oktober dat metingen hebben uitgewezen dat er geen verhoogde waarden van gevaarlijke stoffen gemeten zijn. Voor zover bekend zijn er ook geen schadelijke stoffen in de Rijn terechtgekomen.

 

foto: beeld uit reportage van Euronews.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.