- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKoning opent MARIN’s nieuwe simulatorcentrum

Koning opent MARIN’s nieuwe simulatorcentrum

- Advertentie -

Delen

Op 28 mei opent Koning Willem-Alexander in Wageningen het Seven Oceans Simulator centre (SOSc) van MARIN. Met de nieuwe onderzoeksfaciliteiten wil het Maritiem Research Instituut Nederland bijdragen aan schone, slimme en veilige scheepvaart en aan duurzaam gebruik van de oceaan.

Het openingsprogramma vindt plaats in de Binnenvaarttank, één van de testfaciliteiten voor scheepsmodellen van MARIN. Experts van het maritiem onderzoeksinstituut, de Kustwacht, reddingsmaatschappij KNRM en van maritieme dienstverleners vertellen die ochtend over scheepvaartveiligheid, over werken op de steeds drukker bevaren zeeën en over het betrekken van varenden bij het ontwerp van nieuwe schepen.

Emissieloos schip

Na de openingshandeling krijgt de koning een rondleiding in het SOSc waar MARIN ‘de zee van de toekomst’ simuleert in grote bolvormige en bewegende simulatoren: een emissieloos schip van de toekomst op waterstof en met windvoortstuwing, een onderhoudsschip voor offshore windturbines en een nieuwe KNRM-reddingboot. Afsluitend spreekt Willem-Alexander met mensen die betrokkenen waren bij de ontwikkeling en realisatie van het simulatorcentrum en met samenwerkingspartners van MARIN uit de maritieme sector.

Koning Willem-Alexander was al eerder op bezoek bij het MARIN. In 2001 opende hij, toen nog als Prins van Oranje, het Zeegangs- en Manoeuvreerbassin van MARIN.

(illustratie MARIN)

Onbemande schepen

De nieuwe simulatoren gaan ook gebruikt worden voor onderzoek naar de toepassing van virtual reality-technieken en het monitoren van onbemande schepen. Bemanningen kunnen in het simulatorcentrum worden getraind voor maritieme operaties. Die worden steeds complexer doordat schepen groter worden, het verkeer op zee toeneemt en weerpatronen onvoorspelbaarder worden. Alle simulatoren kunnen aan elkaar worden gekoppeld om situaties na te bootsen met meerdere schepen tegelijk.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -