- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMARIN vindt opvolgers directeur Bas Buchner intern

MARIN vindt opvolgers directeur Bas Buchner intern

- Advertentie -

Delen

MARIN regelt de opvolging van Bas Buchner, de huidige algemeen directeur, vanuit eigen gelederen. De raad van toezicht van Maritiem Research Instituut Nederland heeft Olaf Waals en Hannes Bogaert benoemd tot nieuwe directie. Dat gaat op 1 januari 2025 in.

Olaf Waals is momenteel manager van de afdeling Offshore. Hij wordt op die datum algemeen directeur. Hannes Bogaert, nu nog manager van de afdeling Performance at Sea, treedt dan aan als adjunct-directeur.

Rob Verkerk, voorzitter van de raad van toezicht, zegt: “Zij zullen de positie van MARIN als onafhankelijk wereldwijd topinstituut voor de maritieme sector bewaken en hun eigen koers uitzetten om MARIN verder te ontwikkelen.”

Tweehoofdige directie

Begin dit jaar heeft Bas Buchner aangegeven na veertien jaar te willen terugtreden als directeur.  Voor de opvolging ging de raad van toezicht uit van interne kandidaten om de centrale rol van MARIN’s maritieme kennis en de continuïteit optimaal te kunnen waarborgen. Een ander uitgangspunt was dat de nieuwe directie uit twee personen zal bestaan vanwege de groei van de organisatie en de toegenomen complexiteit.

Olaf Waals en Hannes Bogaert zeggen trots te zijn “dat we samen met al onze MARIN-collega’s, de internationale maritieme sector en de overheid kunnen werken aan een duurzame, innovatieve en veilige toekomst op zee!”

Missie

Bas Buchner: “Ik ben erg blij dat Olaf en Hannes het stokje van mij gaan overnemen. Ze hebben er alle kennis en kwaliteiten voor. Samen met de MARIN-collega’s staan ze voor de missie van MARIN: een schone, slimme en veilige maritieme sector in de toekomst. Ik kijk ernaar uit om het komende halfjaar samen met hen op te trekken en alles over te dragen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -