- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritime Awards: duurzaamheid als rode draad

Maritime Awards: duurzaamheid als rode draad

- Advertentie -

Delen

De Fleet Cleaner is winnaar van de Maritime Innovation Award 2018. De jury noemde de Fleet Cleaner een echte maritieme innovatie met een enorm commercieel potentieel. De robot verwijdert aangroei van de scheepshuid van zeeschepen tijdens het laden en lossen in de haven.

De prijs werd maandagavond 12 november uitgereikt, samen met vier andere Maritime Awards 2018. Duizend maritieme professionals woonden het jaarlijkse Maritime Awards Gala bij. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) was en van de sprekers en benoemde het belang van de sector. Duurzaamheid was de rode draad van de avond: in de speeches, bij alle prijzen en de winnaars.

RNLN Van Hengel-Spengler Award 2018

De RNLN Van Hengel-Spengler Award 2018 is uitgereikt aan Kirsten Schmidt voor haar Augmented Reality Navigation. Kirsten onderzocht tijdens een stage bij TNO hoe Augmented Reality (AR) marinepersoneel op de brug kan helpen met veilige navigatie. Zij werkte een AR-viewer concept uit met een prototype dat de situation awareness vergroot en daarmee ondersteuning biedt bij veilige navigatie.

Maritime Designer Award 2018

De Maritime Designer Award 2018 ging naar Gijsbert van Marrewijk (Berthan Research) voor zijn studie naar toepassing van T-foils onder snelle schepen. Zijn nieuw ontwikkelde oplossing voor het aansturen van T-foils heeft de potentie om de toepassing van draagvleugels opnieuw onder de aandacht te brengen. Ontwikkelingen voor het inzetten van watertaxi’s en fietsferry’s in en tussen grote steden bieden nieuwe mogelijkheden om deze oplossing opnieuw serieus te nemen.

KVNR Shipping Award 2018

De winnaar van de KVNR Shipping Award 2018 zijn Multraship en Novatug met hun Carrousel Rave Tug. De jury prijst Multraship voor het succesvol uitvoeren van een gedurfd en kostbaar experiment. Het ontwerp resulteert naast brandstofbesparing in een lagere belasting van draaiende onderdelen waardoor de kosten van onderhoud laag kunnen blijven. Er bestaan vergevorderde plannen om een leasemaatschappij op te richten om de technologie ook beschikbaar te stellen voor andere rederijen die in deze markt opereren.

KNVTS Schip van het Jaar 2018

Sleephopperzuiger Scheldt River, ontworpen en gebouwd door Royal IHC, is de winnaar van de KNVTS Schip van het Jaar 2018. Deze sleephopperzuiger bevat een aantal innovaties met onder andere een tweetoeren tandwielkast, de opslag van een baggermengsel met zeer hoge dichtheid, waarmee de baggeroperaties (verder) geoptimaliseerd worden. De toepassing van LNG voor de energievoorziening van een dergelijke schip is echter een wereldwijde primeur. Royal IHC en opdrachtgever DEME maken daarmee een grote stap naar schoner baggeren, hetgeen door de jury zeer gewaardeerd wordt.

foto: Maritime Awards Gala

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -