Marifoons recreatievaart niet oké

0

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hield zaterdag 3 juli in Enkhuizen, in samenwerking met het Agentschap Telecom, een controle op de marifoons aan boord van recreatievaartuigen en op het alcoholgebruik van de schippers. De schippers waren allemaal nuchter maar bij 12 van de 39 jachten was er iets mis met de marifoons.

In het Krabbersgat werd gericht gecontroleerd op de juiste registratie, de juiste ATIS-code, bedieningscertificaten en de technische staat van de aanwezige marifoons. Net als bij eerdere controleacties was er ook dit keer van alles mis. Het ging hier vooral over het niet hebben van de verplichte registratie en het niet hebben van de (juiste) ATIS-code in de apparatuur.

Onwetend
Tijdens de actie bleek ook dat lang niet alle pleziervaarders de marifoon correct weten te gebruiken. Het noodkanaal 16 bleek op het IJsselmeer een tijdlang volledig geblokkeerd doordat een onwetende opvarende van een huurjacht uit Sneek de spreeksleutel van de marifoon onbedoeld ingedrukt bleef houden. In samenwerking met de Kustwacht en de KNRM werd het schip getraceerd en de blokkade opgeheven.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.