Maasbrachter Havendagen (26-28 juni) zijn feest voor iedereen

1

Van 26 tot en met 28 juni worden de Maasbrachter Havendagen gehouden. Op de geheel vernieuwde havenboulevard, in en rond de haven is het drie dagen feest. Dat begint op vrijdag met de intocht van de historische sleepboten en eindigt op zondagavond met dansfeest Ibiza Night onder leiding van DJ OMEO.

De haven komt vol te liggen met antieke boten en schepen, plezierjachten, binnenschepen en nog veel meer drijvend en varend moois. De opening wordt op vrijdagavond verricht door burgemeester Stef Strous van Maasgouw, de gemeente waar Maasbracht deel van uitmaakt. Vervolgens barst in de feesttent de muziek los.

Veel aanvragen al voor een ligplaats in de passantenhaven voor komend weekend.
Veel aanvragen al voor een ligplaats in de passantenhaven voor komend weekend.

Scheepvaartmarkt

‘Het hele weekend staat de scheepvaart centraal: het waterleven wordt aan land gebracht’, zo prijs de organisatie het gezellige evenement aan, dat om de twee jaar wordt gehouden. Veel Maasbrachtse bedrijven die in de scheepvaart of scheepsbouw actief zijn, steunen de Havendagen.

Ook van buiten het Limburgse binnenvaartdorp zijn bedrijven betrokken. Als sponsor en/of door deelname aan de scheepvaartmarkt op zaterdag.

Vanaf 13.00 uur kunnen bezoekers die dag de kraampjes langs. Er is van alles te koop, te zien en te doen. Bezoek een parlevinker, bekijk  de modelbootjes en oude motoren, maak kennis met de Koninklijke Marine en geniet van een hapje en een drankje bij de diverse horecagelegenheden.

 

Rondleidingen

Tussen 10.00 en 18.00 uur worden op zaterdag en zondag rondleidingen verzorgd op de nostalgische tjalk Nooit Volmaakt die in de haven van Maasbracht ligt afgemeerd. De entree is gratis. Ook het Maas Binnenvaartmuseum, waar het 125 jaar oude scheepje bij hoort, kan tijdens de Havendagen gratis worden bezocht.

Op zondag is er een feestelijk programma voor jong en oud. Want de organisatie wil iedereen een topweekend bezorgen: ‘Van oorsprong zijn de Maasbrachter Havendagen een manier om de mensen van de wal kennis te laten maken met het leven op het water. Anno 2015 is dit nog steeds de insteek, maar is het evenement uitgegroeid tot een groots volksfeest dat iedere editie weer meer publiek trekt.’

 

MD5_3139
Ook de Cruise Terminal wordt volop benut tijdens de Havendagen.

Cruise Terminal

De hele haven doet mee. Vanaf de Cruise Terminal vertrekt De Gouverneur van Limburg voor rondvaarten. Van deze Cruise Terminal Maasbracht maken in de loop der tijd steeds meer riviercruiserederijen gebruik op de route naar of van Maastricht.

Een belangrijke rol is ook weggelegd voor de passantenhaven – die inmiddels ook ontdekt is door waterrecreanten. Waar velen onderweg vroeger in Wessem afmeerden, kiezen ze nu voor Maasbracht. Hier liggen ze direct aan de gezellige Havenstraat met de cafés, restaurants en terrassen.

Dat de Maasbrachter Havendagen al volop leven, bewijst de animo voor de Passantenhaven dat weekend. Er hebben al meer dan vijftig pleziervaarders een plek aangevraagd. Er zijn maar dertig plaatsen.

 

Het Maas Binnenvaartmuseum zit prominent aan de Havenboulevard. De Gouverneur van Limburg ligt nu nog voor de deur. De nieuwe rondvaartboot komt dinsdag 23 juli in de vaart en zal tijdens de Havendagen doorlopend rondvaarten verzorgen.
Het Maas Binnenvaartmuseum zit op een prominente plek aan de Havenboulevard. De Gouverneur van Limburg ligt nu nog voor de deur. De nieuwe rondvaartboot komt dinsdag 23 juli in de vaart en zal tijdens de Havendagen doorlopend rondvaarten verzorgen.

 

Article bottom ad

1 reactie

  1. ik ben oud Rijnvaart schiper woon in vaals zouw graag de binnenvaart krant willenmijn dank bij voorpaat

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.