Luxe ijsbreker of ijsbrekende luxe?

0

Is het een jacht of is het een ijsbreker? De SeaXplorer die Damen afgelopen week op de Monaco Yacht Show presenteerde, is het beide. Nou ja, eigenlijk is het een jacht, maar dan wel één dat zich door geen ijsgang laat weerhouden. Damen ontwikkelde drie versies (65, 90 en 100 meter lang) die zich lenen voor avonturiers en koude expedities.

Duizenden uren onderzoek en ontwikkeling heeft Damen Shipyard Group in het project gestoken. Het nieuwe schip is ontworpen in samenwerking met EYOS Expeditions en Azure Yacht Design and Naval Architecture. Ook Damens dochterbedrijf Amels, dat de verkoopactiviteiten voor de SeaXplorer verzorgt, was erbij betrokken.

SeaXplorer Main SaloonDe SeaXplorer is het eerste jacht dat aan de nieuwe Polar Code voldoet, die in 2017 in werking treedt. Het schip kan 40 dagen zelfstandig opereren zonder een haven aan te doen – en zonder dat de gasten aan enige luxe ontbreekt. Naast Noord- en Zuidpool kan het superjacht uiteraard ook elders op de wereld uit de voeten. Er is onder meer een helikopterdek aan boord.

 

SeaXplorer 90m-Ice Breaking

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.