- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLoonkostenregeling corona aanvragen kan vanaf vandaag

Loonkostenregeling corona aanvragen kan vanaf vandaag

- Advertentie -

Delen

Een van de belangrijke onderdelen van het economisch noodpakket van het kabinet om tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk banen te behouden is de tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden. Ondernemers kunnen de aanvraag voor deze ‘Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’ (NOW) sinds maandag 6 april indienen bij het UWV.

Bedrijven die door de coronacrisis omzetverlies lijden, kunnen via de NOW maximaal 90 procent vergoed krijgen van hun loonkosten vanaf 1 maart. Het percentage is afhankelijk van de hoogte van het omzetverlies. Er gelden twee voorwaarden: de werkgever ontslaat in de subsidieperiode geen personeel om bedrijfseconomische redenen en hij betaalt de lonen door.

De regeling geldt ook voor flexwerkers. Het kabinet roept werkgevers juist op ook hun flexwerkers aan te houden en door te betalen. Ook doet het kabinet een moreel appel op werkgevers om alleen gebruik te maken van de regeling als ze de steun ook echt nodig hebben.

TOGS en Tozo

Er zijn nog diverse andere regelingen. Zoals de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) voor ondernemers die directe schade ondervinden van diverse kabinetsmaatregelen om het virus in te dammen en de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) voor zelfstandigen die als gevolg van de coronacrisis een inkomen onder het sociaal minimum heeft en/of een liquiditeitsprobleem waarvoor een bedrijfskrediet nodig is.

Op de website van het CBRB (www.cbrb.nl) staan alle regelingen uitgelegd.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -