- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGedragscode voor waterrecreanten

Gedragscode voor waterrecreanten

- Advertentie -

Delen

De waterrecreatiesector heeft een gedragscode opgesteld, zodat de RIVM-maatregelen tegen corona ook op het water worden nageleefd. Iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven, maar als mensen toch het water opgaan, is het belangrijk dat ze zich aan de regels houden.

“Watersportbedrijven communiceren deze gedragscode naar hun klanten, zodat zij geattendeerd worden op verantwoord gedrag op het water”, vertelt Gerdina Krijger, regiomanager bij brancheorganisatie HISWA-RECRON.

Goede voorbereiding

“In de gedragscode adviseren wij om niet met twee boten naast elkaar te gaan liggen bij de wachtsteigers voor de sluizen en om, bij het aanleggen van open boten aan openbare steigers, een box vrij te houden tussen de boten.” Ook wijst de gedragscode op de beperkingen en wijzigingen in sluis- en brugbedieningen. Het advies is om goed voorbereid op pad te gaan, en zo onaangename verrassingen onderweg te voorkomen.

De gedragscode is opgesteld in samenwerking met gemeente Wijdemeren en de Coöperatie Gastvrije Randmeren waarin zestien gemeenten, van het Gooimeer tot het Drontermeer, participeren.

De opstellers van de gedragscode willen dat tijdens de coronacrisis watersporten en verblijf in de open natuur mogelijk blijft. Namens de Randmeren geeft Rita Braam van de Coöperatie Gastvrije Randmeren aan: “Even buiten zijn om een frisse neus te halen, lichaamsbeweging op het water en genieten van de natuur is wat in ons uitgestrekte gebied past en met deze gedragscode kunnen we gezinnen of sportievelingen blijven ontvangen op het water.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -