7 april: livestream plaatsing Wilhelminabrug

0
(foto Provincie Noord-Holland)

De nieuwe beweegbare brugdelen van de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug, ook wel Vallen genaamd, zijn donderdag 2 april per schip aangevoerd in Zaandam. Het gaat om twee 180 ton zware brugkleppen van ongeveer 16 meter breed en 15 meter lang.

Dinsdag 7 april wordt het beweegbare brugdeel van de Wilhelminabrug gemonteerd. Het brugdeel voor de Beatrixbrug wordt op 17 april op zijn plek gehangen. Dit zijn belangrijke stappen in de vernieuwing van het Wilhelminasluizencomplex.

Live meekijken

In verband met het coronavirus staat de provincie geen belangstellenden toe op de bouwplaats. Om de montage te volgen wordt dinsdag 7 april een ‘livestream’ opgezet. Vanaf 11.00 uur kan men via www.livestreamwilhelminasluis.nl getuige zijn van het in hijsen.

De Wilhelminasluis ligt in de binnenstad van Zaandam en stamt uit 1903. Samen met de naastgelegen Beatrixbrug en Wilhelminabrug wordt de sluis vernieuwd. Het huidige sluizencomplex is verouderd qua afmetingen en ine een slechte bouwkundige- en technische staat. De provincie Noord-Holland vervangt de komsluis door een nieuwe moderne schutsluis voor beroeps- en recreatievaart.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.