- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLeimuiderbrug wordt weer normaal bediend

Leimuiderbrug wordt weer normaal bediend

- Advertentie -

Delen

De maatregelen voor de Leimuiderbrug worden per 16 februari opgeheven. Dat betekent dat de brug over de Ringvaart op de grens tussen Haarlemmermeer en Kaag en Braassem weer volgens de reguliere openingstijden wordt bediend voor de scheepvaart.

Ook is er vanaf die datum geen storingsmonteur meer aanwezig op de brug om in te grijpen bij een eventuele storing. “Uit het doorlichten van de brug is namelijk gebleken dat de brug goed functioneert”, aldus Provincie Noord-Holland. “Er is nog wel een aantal verbeteringen mogelijk, dat tijdens twee nachtelijke afsluitingen in maart wordt doorgevoerd.”

Storingen

Vanwege storingen aan de Leimuiderbrug nam de provincie, die beheerder is, een aantal maatregelen. Daarnaast werd de brug niet meer voor de scheepvaart bediend tijdens de spits en is de brug gecontroleerd op eventuele gebreken en verbeteringen. Zo is er sinds 17 januari 2024 tussen de spitstijden op werkdagen een monteur bij de brug aanwezig, die snel kan ingrijpen bij mogelijke storingen.

Inmiddels functioneert de Leimuiderbrug weer naar behoren, stelt Noord-Holland. “Hierdoor is er geen noodzaak meer voor een storingsmonteur op de brug en de spitssluiting voor het scheepvaartverkeer.” Vanaf 16 februari kan het scheepvaartverkeer de Leimuiderbrug daarom weer tijdens spitstijden passeren en gelden de gebruikelijke bedientijden: op doordeweekse dagen tussen 05.00 uur en 23.00 uur.

Verbeteringen

Tijdens het doorlichten van de Leimuiderbrug is de afgelopen weken een aantal mogelijkheden ontdekt om de werking van de brug te verbeteren, zo bericht Provincie Noord-Holland. “De brug wordt minder storingsgevoelig door het aanpassen van de software en het beter inregelen van het beweegbare deel van de brug.”

Bij het uitvoeren van de werkzaamheden die daarvoor nodig zijn, moet de brug continu geopend en gesloten worden. Hierdoor is het noodzakelijk om de Leimuiderbrug half maart maximaal twee nachten af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Net als bij voorgaande afsluitingen blijft een deel van de brug begaanbaar voor het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten, landbouwverkeer en (brom)fietsers.

Informatie

Voor vragen over de werkzaamheden aan de brug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 – 0200 600 (gratis) of per mail: [email protected]. Vaarweggebruikers kunnen ook via www.vaarweginformatie.nl op de hoogte blijven van bedientijden, stremmingen of werkzaamheden.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -