- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLeimuiderbrug blijft komende weken dicht tijdens de spits

Leimuiderbrug blijft komende weken dicht tijdens de spits

- Advertentie -

Delen

De Leimuiderbrug gaat tot half februari niet meer open tijdens de spits. Dat heeft Provincie Noord-Holland besloten. De brug over de Ringvaart kende afgelopen jaar veel storingen en dat leidde deze week nog tot klachten van wethouders van gemeenten in de regio. De binnenvaart probeerde de spitssluitingen tegen te houden, maar dat was vergeefs.

 Het afgelopen jaar hebben storingen bij de Leimuiderbrug gezorgd voor grote overlast bij zowel vaar- als weggebruikers, aldus de provincie Noord-Holland. De vaarwegbeheerder stelt er alles aan te doen om storingen snel te verhelpen. Afgelopen december zijn diverse reparaties en vervangingen uitgevoerd, maar desondanks was het deze maand toch weer een aantal keren mis.

Daarom neemt de provincie nu aanvullende maatregelen. Sinds 17 januari is er op werkdagen tussen de spitstijden een monteur bij de brug aanwezig. Die zou zodoende snel moeten kunnen ingrijpen bij een onverhoopte storing. Daarnaast wordt de brug tot nader order niet meer bediend tijdens de spits. Schippers kunnen zich abonneren op een SMS-service zodat ze snel op de hoogte zijn als de brug weer weigert.

Doorlichten

De Leimuiderbrug ligt tussen Noord- en Zuid-Holland. Het afgelopen jaar waren er zes storingen. De oorzaken waren volgens de provincie steeds verschillend. “De brug is al wat ouder, waardoor slijtage op onderdelen plaatsvindt. Die onderdelen (die niet op voorraad liggen en een lange besteltijd hebben) moeten dan worden vervangen.”

Inmiddels zijn de oorzaken van de diverse storingen bekend en ook opgelost, beweert de provincie. “De brug wordt nu nog helemaal doorgelicht. Naar verwachting is het doorlichten van de brug half februari gereed. Daarna zou de brug weer naar behoren moeten functioneren en kunnen de aanvullende maatregelen worden afgerond, waardoor de brug weer tijdens de spits kan worden bediend.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -