- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSluis Sint Adries toch langer dicht

Sluis Sint Adries toch langer dicht

- Advertentie -

Delen

Sluis Sint Andries is nog tot maandag 24 juni 08.00 uur gestremd. Dat maakt Rijkswaterstaat op 19 juni bekend. Eerder meldde de vaarwegbeheerder dat de schutsluis in het Kanaal van Sint Andries, tussen de Maas en de Waal, op 18 juni weer operationeel zou zijn.

De sluis is sinds vrijdag 7 juni is gestremd. Een motor in een van de heftorens is defect. “Helaas hebben de herstelwerkzaamheden van afgelopen week nog niet tot het juiste resultaat opgeleverd en blijft de sluis langer gestremd.”

Ook Wilhelminasluis is gestremd

Dat is slecht nieuws voor de binnenvaart. Helemaal doordat de Wilhelminasluis verderop ook plat ligt. Die sluis bij Andel is normaal gesproken een alternatief om van de Maas naar de Waal of vice versa te varen. Ook de Wilhelminasluis is echter sinds 7 juni gestremd. Daar is een technisch defect aan de tandwielen van de oostelijke Waaldeur de boosdoener. Die stremming kan weleens zes maanden duren, voorspelde Rijkswaterstaat.

De dienst nu te verwachten dat de werkzaamheden bij Sluis Sintandries duren tot maandag 24 juni 08.00 uur. “De vaarweg gaat dan ook weer open voor de scheepvaart. Uiteraard wordt er gekeken of het mogelijk is deze termijn te verkorten.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -