- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRuim 1 miljoen euro voor waterrecreatie in Noord-Holland

Ruim 1 miljoen euro voor waterrecreatie in Noord-Holland

- Advertentie -

Delen

Provincie Noord-Holland stelt in 2024 ruim 1 miljoen euro subsidie beschikbaar voor allerlei soorten initiatieven rondom waterrecreatie. Dat is op 14 mei bekendgemaakt.

De projecten die in aanmerking komen, zijn erg divers: schoonmaakacties op zwemplekken, het aanleggen van een kanopassage of het verduurzamen van de pleziervaart.

Laadpalen voor elektrische bootjes

“Als je aan Noord-Holland denkt, denk je aan water. Met zoveel sloten en plassen is waterrecreatie onlosmakelijk verbonden met de identiteit van Noord-Holland. Als provincie koesteren we dat en ondersteunen wij initiatieven die daar een bijdrage aan leveren’, aldus gedeputeerde Esther Rommel. Zij is in het provinciebestuur verantwoordelijk voor recreatie en toerisme.

Afgelopen jaren heeft de provincie diverse initiatieven op het water en langs de kant financieel gesteund, zoals rolstoeltoegankelijke steigers, laadpalen voor elektrische bootjes, het opleiden van vrijwilligers tot sluisbedienaren en het verbinden van vaarwegen zodat recreanten lange tochten kunnen maken. Allemaal leveren ze volgens de provincie een bijdrage aan het toegankelijk en aantrekkelijk houden van de wateren in de Noord-Holland.

Subsidie aanvragen

Organisaties en overheden kunnen bij de provincie subsidie aanvragen. Elke regeling kent een eigen aanvraagperiode en voorwaarden. Welke dat zijn, is te vinden in het Subsidieloket op de website van Noord Holland.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -