- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekGesabbelLichte paniek

Lichte paniek

- Advertentie -

Delen

Er gaat geen dag voorbij of er wordt wel gesproken over het snel spreidende virus; COVID-19, ook wel het Coronavirus genoemd. Er heerst een lichte paniek onder de bevolking en men vraagt zich af of het nog wel vertrouwd is om bijvoorbeeld naar grote evenementen te gaan. Veel grote sportevenementen zijn al gecanceld en zelfs de release van de nieuwe James Bond film wordt uitgesteld, vermoedelijk vanwege de angst voor een laag bezoekersaantal.

Ook het lichamelijk contact wordt hier en daar drastisch terug geschroefd. De handen worden op diverse plaatsen uit voorzorg al niet meer geschud. Vooral in de gezondheidszorg is het een hele kluif om alle veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. De SAB heeft aan de balie gelukkig nog niet te maken met een virus, maar soms wel met een lichte paniek.

Als er vaartijd uit het dienstboekje geldig gestempeld moet worden voor een functiewijziging of een vaartijdverklaring, dan moet deze vaartijd vanuit het vaartijdenboek worden overlegd als bewijs van de gemaakte vaardagen. Mochten niet alle vaardagen overlegd kunnen worden, doordat bijvoorbeeld niet alle kopieën voorhanden zijn, dan wordt een aanvulling van dit bewijs gevraagd.

Dit wordt wel eens als lastig ervaren. Dat is, ondanks je plicht om een ‘compleet dossier’ te overhandigen, heel begrijpelijk, maar soms is het ook in het voordeel van jou als klant.

Soms is een bepaald aantal vaardagen nodig voor een vaartijdverklaring om examen te mogen doen, maar staan deze wél gevaren dagen niet in het dienstboekje vermeld, zodat ze niet meetellen voor de verklaring.

Mocht dit geconcludeerd worden aan de SAB-balie, dan word je hierop geattendeerd. Soms is het namelijk nog mogelijk om de betreffende dagen toe te voegen in het dienst boekje en alsnog de gewenste vaartijdverklaring te krijgen.

Deze aangevulde vaartijd moet natuurlijk wel ondersteund worden met de vermelding in het vaartijdenboek. Er kan dan gevraagd worden om alsnog wat extra kopieën uit het vaartijdenboek te overleggen. Als het enigszins mogelijk is, zal de SAB er alles aan doen om je ‘lichte paniek’ om te zetten in een ‘lichte vreugde’.

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -