Lange Brug Gorinchem kan niet open

0

Door een mechanische storing aan het aandrijfmechanisme is de Lange Brug in Gorinchem voorlopig niet te openen. Vrijdag 25 mei is gestart met de reparatiewerkzaamheden, die naar verwachting circa vier weken zullen duren.

Dat komt door de levertijd van de benodigde onderdelen. De installatie is ongeveer vijftig jaar oud en sommige onderdelen zijn daardoor niet op voorraad en moeten speciaal geproduceerd worden.

Hinder
De beroepsvaart komt niet op het Kanaal van Steenenhoek, maar recreatievaart hoger dan 2.00 meter kan nu ook de brug niet passeren. Vaartuigen die ten westen van de Lange Brug liggen wordt geadviseerd via de Kolffgemaalsluis in Hardinxveld-Giessendam doorgang te vinden richting de rivier de Merwede.
Ook voetgangers ondervinden hinder door de twee blokken beton die op de voetpaden zijn geplaatst als contragewicht. Omdat de aandrijfinstallaties aan beide zijden van de brug tijdelijk voor de reparaties worden verwijderd is er contragewicht nodig aan de val (het beweegbare deel) van de brug. Er is voldoende ruimte over, zodat voetgangers de brug over het trottoir kunnen passeren.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.