9 en 10 juni: Werfweekend bij Museumwerf Vreeswijk

0

Op 9 en 10 juni is het jaarlijkse Werfweekend bij Museumwerf Vreeswijk. Naast de vaste collectie en opstelling is er die dagen veel extra’s te zien en te doen. Zo zijn er authentieke laad- en losdemonstraties met het oude, gerestaureerde zandschip Door Gunst Verkregen. Ook kan men een kijkje nemen in en het verhaal horen over het 112 jaar oude woon-/atelierschip van kunstenaar Nieuwenkamp.

Er zijn ook oude ambachten in actie te zien, zoals het maken van zeilen (op zaterdag) en het bewerken van ijzer door de smid. Bezoekers kunnen ook zelf de handen uit de mouwen steken tijdens openbare lessen. Ervaar hoe een lastang werkt of hoe je grote platen staal kunt buigen en knippen.

Rondvaarten
Vanaf het werfterrein zijn er rondvaarten met de stoomsleper Jan de Sterke en op zaterdag met het open salonschip Nora. Kinderen kunnen zelf het water op met de Parkpeddelaars, échte raderbootjes.
De muzikale omlijsting van het feestelijke weekend wordt verzorgd door een authentiek draaiorgel en op zaterdag door het befaamde Nieuwegeinse zeemanskoor De Brulboei.

Tijdens het werfweekend is het Theehuys met binnen- en buitenterras geopend. De toegang tot het evenement is gratis (behoudens de rondvaarten met de Jan de Sterke).

Museumwerf Vreeswijk is gevestigd aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.