Kotter vaart op sleepboot Kustwacht

0

Het Korps landelijke politiediensten onderzoekt de aanvaring tussen een Duitse viskotter en een sleepboot van de Kustwacht. De aanvaring vond afgelopen nacht omstreeks 02.00 uur plaats op 5 zeemijl ten noordwesten van Vlieland. Beide vaartuigen raakten bij het ongeval beschadigd maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De sleepboot van de Kustwacht lag bij Vlieland ten anker. Het schip doet dienst als zogenaamd Emergency Towing Vessel en heeft als hoofdtaak het voorkomen en beperken van de gevolgen van maritieme incidenten. Omstreeks 02.00 uur werd de sleepboot aangevaren door een Duitse viskotter met Nederlandse bemanning. Dat schip had net de haven van Oudeschild verlaten en was op weg naar de visgronden. De Waterpolitie van het KLPD onderzoekt de aanvaring.

De viskotter beschadigde bij de aanvaring één van zijn gieken, kreeg boven de waterlijn een gat met een doorsnede van 60 centimeter en liep diverse deuken en krassen op. De sleepboot werd aan bakboord in de midscheeps geraakt waarna de kotter schampend naar voren gleed en daarbij allerlei zaken aan die zijde van de sleepboot vernielde.
Na de aanvaring konden beide schepen op eigen kracht naar de haven van Den Helder varen waar de Waterpolitie met onderzoek begon.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.