Koppeling Portbase en MIS-Cobiva

0

Iwan van der Wolf, directeur van Portbase, Anton van Hattem, voorzitter van stichting MIS-Cobiva en directeur van Bulcontrans, en Hans Buytendijk, managing director van Alcotrans Container Line en secretaris/penningmeester van de stichting MIS-Cobiva.

Portbase en Stichting MIS-Cobiva willen gaan samenwerken. Gisteren hebben de twee partijen een intentieovereenkomst ondertekend om het Port Community System van Portbase en het management-informatiesysteem (MIS) van MIS-Cobiva aan elkaar te koppelen. Doel van de samenwerking is een efficiëntere inzet van schepen, versterking van de positie van de binnenvaart in de totale keten, meer veiligheid en samenvoeging van reis- en ladingdata. Op 29 april moet de samenwerking definitief worden vastgelegd.

MIS-Cobiva
MIS-Cobiva staat voor Management Informatie Systeem Container Binnenvaart. Het biedt informatie over diverse vaarweggegevens en GPS-informatie over de locatie van de lading op modaliteiten als schepen en vrachtwagens. “Door dit systeem te koppelen aan ons Port Community System kunnen we processen, informatie en ladingstromen binnen de keten realtime en dus nog beter op elkaar afstemmen. Dit biedt alle betrokken partijen voordelen en oplossingen voor logistieke vraagstukken. De spelers in de keten kunnen dankzij het toevoegen van actuele reisgegevens van binnenvaartschepen deze ‘efficiënter, betrouwbaarder en duurzamer afhandelen’. Verder zullen ook havenbedrijven (versterking binnenvaart) en overheden (betere informatievergaring binnenvaart) van de samenwerking profiteren. Alle partijen optimaliseren zo hun logistieke processen en dragen bij aan transparantie in de keten. Het innovatieve karakter van MIS-Cobiva sluit naadloos aan op de ambities van Portbase. Wij zijn dan ook zeer blij met de samenwerking”, aldus Iwan van der Wolf, directeur van Portbase.

Win-winsituatie
Volgens Anton van Hattem, directeur van Bulcontrans en tevens voorzitter van Stichting MIS-Cobiva, ontstaat er voor alle partijen een win-winsituatie. “We zijn dan ook blij met de intentie tot nauwe samenwerking met Portbase. Aansluiting op hun Port Community System betekent dat we in contact kunnen komen met de gebruikers ervan. En zij met ons! Dankzij de koppeling van reisdata en ladingdata kunnen we optimale planningen maken die op hun beurt tijd- en productiewinst opleveren. Ook kunnen we de positie van de binnenvaart verder versterken als betrouwbare ketenpartner. Komende weken zullen we gebruiken om de samenwerking verder gestalte te geven.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.