- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKoninklijk bezoek voor Maritiem Instituut Willem Barentsz

Koninklijk bezoek voor Maritiem Instituut Willem Barentsz

- Advertentie -

Delen

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz kreeg woensdag 10 mei koninklijk bezoek. Op hun streekbezoek aan de Waddeneilanden gingen Willem-Alexander en Máxima ook langs bij de school van NHL Stenden op Terschelling. De koning en koningin kregen onder meer een rondleiding door het Maritiem Simulator Trainingscentrum en spraken met studenten en docenten.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen woensdagochtend aan bij het MIWB, waar studenten en medewerkers klaarstonden en een erehaag vormden. Binnen werd het paar ontvangen door bestuursvoorzitter Erica Schaper en MIWB-directeur Gerrit van Leunen. Ook burgemeester Caroline van de Pol en commissaris van de Koning Arno Brok waren aanwezig.

Simulator

Als eerste stond op het programma een rondleiding door het MSTC. Met eigen ogen konden Willem-Alexander en Máxima zien waar simulatieonderwijs en -training wordt gegeven aan studenten van het MIWB en van andere Nederlandse zeevaartscholen. Via de machinekamer ging het gevolg naar de 360 graden-brugsimulator, waar het koninklijk paar ook zelf de simulator bediende.

Van Leunen: “Het is geweldig om het koninklijk paar te laten zien hoe wij op Terschelling studenten voorbereiden voor een carrière op zee. We beschikken hier over moderne simulatoren, waar de werkelijkheid heel realistisch wordt nagebootst. Dit geeft studenten de perfecte voorbereiding voor het varen op zee.”

Nieuwe aanwas

In het MSTC spraken Willem-Alexander en Máxima ook met docenten en studenten die de opleiding Maritiem Officier en Ocean Technology volgen. In het aansluitende gesprek met diverse betrokkenen ging het over de uitdagingen van de maritieme sector en de rol die het MIWB daarin speelt. Zo was Annet Koster van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders aanwezig om vanuit het redersperspectief het belang van voldoende nieuwe aanwas van Nederlandse zeevarenden te onderstrepen.

Oud-student Willem van Herwaarden, en nu kapitein bij Heerema Marine Contractors, benadrukte dat goed opgeleid personeel ook een must is voor de Nederlandse bedrijven die werkzaam zijn in de waterbouw en offshore. “We werken met zijn allen aan verduurzaming van de sector en juist door dat imago staan we sterk om leerlingen aan te trekken en zijn er gezonde carrièrekansen.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -