- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKnopen, steken en splitsen in de voorjaarsvakantie

Knopen, steken en splitsen in de voorjaarsvakantie

- Advertentie -

Delen

In het Nationaal Baggermuseum kunnen jong en oud in de voorjaarsvakantie meedoen aan een workshop knopen, steken en splitsen. Bezoekers kunnen aan de hand van voorbeelden en instructies leren hoe het werkt.

Met een knoop wordt een touw opeens een werktuig. In de scheepvaart en de baggerwereld worden knopen op verschillende manieren gebruikt. Geen baggeraar kan zonder de kennis van knopen of steken die nodig zijn bij het afmeren van schepen, het hijsen van een vlag of het repareren van gebroken draden.

 

Knopenspecialist

In het Nationaal Baggermuseum is voldoende touw aanwezig om te oefenen. De workshop wordt gehouden op 24, 27 en 28 februari en 1, 2 en 3 maart van 14.00 tot 15.00 uur. Wie laat zien dat zij/hij het onder de knie heeft, ontvangt het certificaat voor de beste knopenspecialist.

Voor en na de workshop kunnen bezoekers in het Baggermuseum rondkijken waar op dit moment de tentoonstelling Building with Nature loopt. Daarin zijn onder meer de Marker Wadden, de Zandmotor en het Wervenpark in Dordrecht te zien.

Het Nationaal Baggermuseum is gevestigd aan de Molendijk 204 in Sliedrecht.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -