- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsECT zoekt 100 operationele medewerkers

  ECT zoekt 100 operationele medewerkers

  - Advertentie -

  Delen

  Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) gaat honderd operationele medewerkers werven. De huidige en verwachte volumes maken het volgens het overslagbedrijf voor het eerst sinds 2008 weer mogelijk om operationeel personeel aan te nemen.

  ECT wil optimaal blijven inspelen op de verwachtingen van haar klanten. Dit betekent onder meer de behandeling van steeds groter wordende schepen en het leveren van een steeds hogere productiviteit.”

  Daarom loopt op de ECT Delta-terminal een uitgebreid vernieuwingsprogramma. Het aannemen van nieuwe medewerkers is onderdeel van dat programma. De extra inzet van medewerkers is bedoeld om de capaciteit van de beide ECT-terminals structureel te vergroten, maar ook om tijdens de komende werkzaamheden op de ECT Delta-terminal voldoende capaciteit ter beschikking te hebben.

   

  Capaciteit

  Naast het werven van operationele medewerkers heeft ECT tevens besloten om voor de komende zomervakantieperiode 75 extra vakantiewerkers aan te stellen. CEO Leo Ruijs zegt: “We hebben jaren een zeer voorzichtig beleid moeten voeren om het ladingverlies bij ECT, als gevolg van de opening van de nieuwe terminals op de Tweede Maasvlakte, op te kunnen vangen. Dit heeft zowel intern als extern druk gezet op de organisatie. Met het werven van zoveel nieuwe medewerkers spreken we uit dat we vertrouwen hebben in onze klanten, de ontwikkelingen in de markt en in ons eigen bedrijf. We bouwen weer aan onze toekomst.”

  Hij voegt eraan toe: “Overigens is het wel een zaak van alle partijen om de keten te optimaliseren. Er wordt veel naar de terminals gekeken, maar alle spelers in de containerlogistiek hebben een eigen verantwoordelijkheid naast een collectief belang om de ladingstromen zo efficiënt mogelijk af te handelen. Het kan en mag niet van een terminal worden verwacht dat het alle pieken te allen tijde kan opvangen. We moeten gezamenlijk zorgen voor een evenwichtige en efficiënte benutting van de gehele capaciteit in de keten.“

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -