- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKlimactie Greenpeace naar top Erasmusbrug

Klimactie Greenpeace naar top Erasmusbrug [UPDATE]

- Advertentie -

Delen

Vier klimaatactivisten van Greenpeace zijn dinsdag 13 oktober bezig met de beklimming van de Erasmusbrug in Rotterdam. Met de actie op deze iconische plek dagen ze premier Rutte uit om óók tot het uiterste te gaan voor het klimaat.

Donderdag 15 en vrijdag 16 oktober praat Rutte met de Europese staatshoofden in Brussel onder andere over minder CO2-uitstoot in 2030. “Nederland en Europa staan voor een belangrijke keuze voor onze toekomst”, aldus Greenpeace. De klimmers roepen premier Rutte op zich in te zetten voor 65 procent minder uitstoot van broeikasgassen. “Want alleen dan kan de klimaatcrisis echt gestopt worden en daarbij hebben we geen moment meer te verliezen.”

De Europese Commissie heeft als doelstelling 55 procent minder uitstoot in 2030. Eurocommissaris Frans Timmermans zei begin deze week dat dat percentage het maximaal haalbare is.

Tot in de avond bezig

Actievoerders Marleen, Roan, Natasja en Tieme proberen de top van de Erasmusbrug te bereiken. Ze verwachten daar tot in de avond me bezig te zijn. De politie heeft Greenpeace gevraagd de actie om 15.00 uur te stoppen. Daar is geen gehoor aan gegeven.

Marleen zegt: “Ik denk dat het ontzettend zwaar wordt. Ik weet dus ook niet zeker of ik het ga halen, ik hoop het natuurlijk wel. We moeten urenlang flink aan de bak, ik heb nog nooit zo’n lange klim-actie gedaan.”

De klimaatklim is te volgen via een livestream, waar het publiek de actievoerders ook kan aanmoedigen. Met dit vreedzame protest vragen de klimmers premier Rutte om zich in te zetten voor klimaatactie.

Voor zover bekend heeft de scheepvaart op de Nieuwe Maas geen hinder van de actie.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -