- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKBN opent meldpunt varend ontgassen

KBN opent meldpunt varend ontgassen

- Advertentie -

Delen

Met de start van de gefaseerde invoering van het verbod op varend ontgassen, verwacht Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) onduidelijkheden of fouten. Daarom heeft de brancheorganisatie een meldpunt ontgassen geopend voor vragen en klachten vanuit de tankvaart. Desgewenst kan men die anoniem indienen.

“Het meldpunt is nodig om de introductie van het verbod goed te kunnen volgen”, motiveert KBN het initiatief. “Iedereen in de logistieke keten kan gebruik maken van het meldpunt om (eventueel anoniem) vragen te stellen en klachten te delen. Als dan blijkt dat er een groot aantal meldingen zijn over een specifiek onderwerp, kan Koninklijke Binnenvaart Nederland actie ondernemen om de situatie op te lossen of duiding te geven.”

Zorgen

KBN is positief gestemd over het verbod. De organisatie wil al jaren af van varend ontgassen. KBN heeft wel zorgen over de invoering van het verbod. Op dit moment zijn er nog te weinig ontgassingsinstallaties. Daardoor kunnen lange wachttijden ontstaan met gevolgen voor de logistieke betrouwbaarheid van deze vervoersmodaliteit. Koninklijke Binnenvaart Nederland roept betrokkenen en verantwoordelijken op om zich in te zetten voor een veiliger, schonere en eerlijker binnenvaart.

KBN hoopt dat het meldpunt kan helpen een ‘level playing field’ te creëren. “Handhaving is een belangrijke voorwaarde voor het creëren van een level playing field”, zegt Maurits van der Linde, veiligheidsexpert bij KBN. “Onze leden zijn dan ook voorstander van een sluitend handhavingsnetwerk om misstanden te voorkomen.”

Ook voor niet-leden

“Het is belangrijk de invoering van het ontgasverbod soepel verloopt, het meldpunt ontgassen gaat hierbij helpen”, denkt Van der Linde.

Het meldpunt is ook toegankelijk voor niet-leden. Er is gekozen voor een openbaar meldpunt, beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels. “Door dit meldpunt breed toegankelijk te maken, verlaagt KBN de drempel om aan de bel te trekken, wat zorgt voor een betere aanpak van de uitdagingen omtrent het verbod.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -