- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKapotte Brug Krommenie blijft ook dit vaarseizoen dicht

Kapotte Brug Krommenie blijft ook dit vaarseizoen dicht

- Advertentie -

Delen

Sinds vorig jaar wordt de Brug Krommenie over de Nauernaschevaart door een storing niet meer bediend voor de scheepvaart. Nu laat Provincie Noord-Holland weten dat de vooral door de pleziervaart gebruikte brug ook komend vaarseizoen buiten werking blijft.

De provincie heeft meer tijd nodig om te onderzoeken hoe het beweegbare deel van de brug moet worden aangepakt om eventueel weer bedienbaar te worden. Rond de zomer zijn deze onderzoeken afgerond. Daarna neemt de provincie een beslissing over mogelijke maatregelen bij de Brug Krommenie. Dat betekent dat scheepvaart ervan uit moet gaan dat de Brug Krommenie dit vaarseizoen niet bediend wordt en dat de doorvaartbeperking van kracht blijft.

Omvaren

Schepen tot een hoogte van 2,70 meter kunnen onder de Brug Krommenie doorvaren. Overige schepen moeten een alternatieve route kiezen.

Extra lastig is dat op de Zaan de Coenbrug ook niet bediend wordt wegens een mankement. Schepen tot een hoogte van 6,20 meter kunnen daar nog wel onderdoor varen. Schepen hoger dan 6,20 meter wordt geadviseerd om te varen via het IJsselmeer of via de Noordzee.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -