- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsKan het nog gekker?

  Kan het nog gekker? [OPINIE]

  - Advertentie -

  Delen

  ‘Schippers moeten niet langer afgeleid kunnen worden door hun mobiele telefoon, vindt de Tweede Kamer. Het kabinet moet daarom onderzoeken of het mobieltje aan het roer bijvoorbeeld kan worden geblokkeerd.

  Als een schipper afgeleid raakt, kan dat ook heel gevaarlijk zijn, waarschuwt GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren. Ze kreeg steun van bijna de hele Kamer. Die wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) met de binnenvaart, de verzekeraars en de telecombedrijven gaat overleggen over een technische oplossing om afleiding door een gsm onmogelijk te maken, aldus de site van De Binnenvaartkrant.

  Wanneer een politica de scheepvaart met auto- en fietsverkeer vergelijkt, en derhalve mobiel bellen vanuit de stuurhut wil verbieden, denk je aan 1 april. Varen en wegverkeer qua beweging en communicatie vergelijken is appels met peren vergelijken. De mening van Liesbeth van Tongeren in de Kamer bewijst een volledig onbegrip van hetgeen er in een stuurhut plaatsvindt. Scheepvaartondernemers beschouwen het voorstel als absurd. Het is stuitend dat haar mening door de gehele Kamer gesteund wordt.

  Hoe ongeloofwaardig is dit! Kan het nog gekker?

  Johan de Witte

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -